Meer subsidiebudget voor elektrische auto in 2022

In 2022 komt er fors extra geld beschikbaar voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Zo krijgen nog meer mensen de kans om met subsidie een elektrische auto te kopen of leasen, nieuw of tweedehands. 

Aanvragen voor SEPP kan vanaf 3 januari 2022 om 09.00 uur. 

Bijna 5 keer zoveel

Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 is € 71 miljoen, bijna 5 keer zoveel als in 2021. Het subsidiebedrag per nieuwe auto gaat wat omlaag, naar € 3.350. Dat komt omdat de prijzen van elektrische auto’s dalen en omdat er veel animo is. Op deze manier kunnen meer mensen gebruikmaken van de subsidie. 

Voor tweedehands auto’s blijft het subsidiebedrag gelijk, € 2.000 per auto. In totaal is er voor deze categorie € 20,4 miljoen beschikbaar, een stijging van bijna 7 miljoen euro ten opzichte van dit jaar. 

Voorwaarden 

De subsidie is bedoeld voor particulieren. Voor SEPP-subsidie 2022 komt u alleen in aanmerking als u:

 een koop- of leaseovereenkomst heeft afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop u de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend.

 de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam heeft staan. 

Meer over de subsidie op de elektrische personenauto? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag! 

Ook interessant: tot en met 2025 subsidie kunt u subsidie krijgen bij de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto. Lees er meer over in onderstaand artikel: