WBSO-regeling voor 2020 bekend!

De overheid wil ondernemers stimuleren nog meer te innoveren. Dit doet ze onder andere door de komende jaren zo weinig mogelijk veranderingen in de Wet Bevordering Speur en Ontwikkelingswerk (WBSO) door te voeren.

Wat blijft zoals het was?

Alle Nederlandse ondernemingen die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren, mogen de WBSO-subsidie aanvragen. De ondersteuningspercentages voor 2020 zijn ongewijzigd.

Wat verandert voor 2020?

  • Mogelijkheid om vier keer per jaar (in plaats van eerder maximaal 3 keer) aanvragen in te dienen. Vooral voor de ICT-sector een positieve ontwikkeling.
  • De aanvraagtijd is verkort.
    In 2019 moest dit een maand voor start van het project. Dat betekent dat het project nu 1 dag voorafgaand aan de periode waarop de aanvraag betrekking heeft, kan worden ingediend. Dus 30 juni aanvragen, is starten op 1 juli. (Behalve in december 2020, dan moet de aanvraag voor 20 december binnen zijn om te starten op 1 januari 2021.)
  • Administratieve lasten voor de WBSO worden verlicht. Hoe, dat wordt op dit moment nog onderzocht.

WBSO, 32% voordeel of meer

De WBSO is een fiscaal stimuleringsmiddel dat ervoor zorgt dat de klant minder loonheffing afdraagt. Dit kan oplopen tot een voordeel van 32%. Starters genieten zelfs van extra voordeel. Ook is de WBSO is een voorwaarde voor het aanvragen van de Innovatie box.

Aanvragen moeten vóór 30 november zijn ingediend, zodat de projecten per 1 januari 2020 kunnen starten.

Vragen hierover?

Neem gerust contact met ons op.