Ruim miljard voordeel door WBSO-regeling

Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven – waarvan 97% mkb – haalden in 2020 ondanks de coronacrisis een voordeel van totaal € 1,2 miljard uit de WBSO.

Via deze regeling kunnen ondernemers meer onderzoek doen naar nieuwe innovaties en ideeën sneller ontwikkelen tot succesvolle producten en diensten. Deze resultaten staan in de jaarrapportage 2020 die de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat heeft gepubliceerd.

Innovatie is de basis

"Het is bewonderenswaardig om te zien dat ondernemers in 2020 – een loodzwaar jaar – niet minder, maar meer plannen hebben gemaakt om te innoveren met hulp van de WBSO. Dat is belangrijk, want innovatie is de basis voor onze toekomstige banen en inkomsten, aldus de staatssecretaris."

Kosten verlagen met WBSO

Via de WBSO kunnen bedrijven een deel van de loonkosten en andere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling verlagen. In 2020 kende de RVO, die de WBSO namens het ministerie van EZK uitvoert, ruim 135.000 R&D-projecten toe – 6% meer dan in 2019.

De regeling ondersteunde daarmee zo’n 88.000 hoogwaardige arbeidsplaatsen. Het overgrote deel (96%) van de projecten bestaat uit ontwikkelingstrajecten voor een nieuw product, productieproces of software. De overige projecten betreffen technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Is de WBSO ook iets voor u?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Dan bespreken we samen uw situatie en of de WBSO u ook voordeel oplevert! 

Bron: taxence