Eurostars

Internationale MIT R&D

Bent u werkzaam in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? En werkt u samen met partners in andere landen? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van de regeling Eurostars. De regeling lijkt op de subsidieregeling MIT R&D, maar dan op internationaal niveau.

Eurostars is een Europees innovatieprogramma gericht op de mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector. Met de subsidie wil Eurostars de time-to-time-market van nieuwe technologieën verkorten en de technische risico’s verkleinen. Hierdoor kunnen mkb-bedrijven zich sneller ontwikkelen en groeien.

Wilt u (zeker) weten of u in aanmerking komt voor Eurostars? Maak gebruik van onze subsidiescan »

Voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde is dat uw mkb-bedrijf samenwerkt met partners in andere landen, of dat u de ambitie heeft om dit te gaan doen. Verder dient u, om in aanmerking te komen voor deze subsidie, aan zowel nationale- als internationale voorwaarden te voldoen.

Nationaal

Een nationale voorwaarde is dat het bedrijf aangesloten is bij het Nederlandse deel van het samenwerkingsverband. Is dit niet het geval, dan kunnen Nederlandse kennisinstellingen wél op eigen kosten deelnemen aan het Eurostarsproject.

Internationaal

Internationale voorwaarden zijn onder meer:

  • Het project wordt geleid door een innovatief mkb-bedrijf uit een Eurostarsland.
  • Het samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee onafhankelijke deelnemers en ten minste twee Eurostarslanden.
  • Het project heeft een exclusieve focus op civiele toepassingen.
  • De totale projectduur is maximaal 36 maanden.

Eurostars aanvragen in 2022

U kunt via de nationale overheid subsidie ontvangen voor internationale marktgerichte Research & Development.

In 2022 zijn er twee openstellingen van deze subsidie:

  • Van 21 januari 2022 t/m 24 maart 2022
  • Van 13 juli 2022 t/m 15 september 2022

De subsidieaanvraag wordt eerst internationaal goedgekeurd. Nadat dit voorstel is goedgekeurd en wanneer er is aangegeven dat het bedrijf voor subsidie in aanmerking komt, kan de nationale subsidieaanvraag worden ingediend.

Subsidiebudget

Het totale subsidiebudget voor 2022 bedraagt € 19 miljoen. De maximaal te ontvangen subsidie per project bedraagt € 500.000. Hierbij worden alle onderzoek- en ontwikkelactiviteiten gefinancierd. Voor het mkb en kennisinstellingen bedraagt het subsidiepercentage 50%, voor het groot bedrijf is dit 40%.

Heeft u nog vragen over Eurostars? Neem gerust contact met ons op. 

Meer over de MIT

MIT subsidie

Wilt u gaan innoveren, maar bent u er niet zeker van of het financieel of technisch haalbaar is? Mogelijk kunt u gebruikmaken van de MIT-subsidie!

Lees meer
Paul van den Berg
Paul van den Berg Subsidieadviseur