VIA

Subsidie voor technisch innovatieve ontwikkeling

Bent u van plan in een van de drie noordelijke provincies (Groningen, Friesland, Drente) uw technisch innovatieve idee te gaan uitvoeren? Wacht dan even met het aangaan van verplichtingen. Uw project komt mogelijk in aanmerking voor de VIA subsidie.

 

Martijn van der Leest
Martijn van der Leest Senior subsidieadviseur

Alleen of samenwerking?

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verstrekt subsidies aan ondernemingen die een nieuw product, procedé of dienst ontwikkelen. Voert u uw project alleen met uw bedrijf uit? Dan is de subsidie maximaal 35% van de subsidiabele projectkosten. Werkt u voor de ontwikkeling samen met een andere onderneming? Dan kunt u tot 50% subsidie voor uw project ontvangen.

Projectplan en begroting

Samen met u stellen we een projectplan op en kijken we naar de begroting. Kosten die in deze voor subsidie in aanmerking komen zijn:

  • uw eigen uren of uren van uw personeel
  • materiaalkosten voor de bouw van een prototype
  • de inhuur van een externe deskundige (offerte)
  • de huur van apparatuur en uitrusting 

U kunt gedurende uw project een voorschot op het subsidiebedrag aanvragen.

Na afloop van de ontwikkeling stellen we samen de einddeclaratie op en ontvangt u de resterende subsidie. Is uw project ook al voor de WBSO opgevoerd? Geen probleem, de VIA mag samengaan met de WBSO.

Alles over de VIA 2020
Martijn van der LeestDoor Martijn van der Leest
Subsidieregeling versneller innovatieve ambitie 2019

Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2020 (VIA)

VIA 2020: welke projecten komen in aanmerking? Wat zijn de voorwaarden voor deze projecten? Welke percentages horen bij de type activiteiten? Hoe dient u een aanvraag in? Lees er alles over in dit artikel ...

Lees blog

8 stappen van een subsidietraject [infographic]

Subsidie voor uw organisatie? Daar komt heel wat bij kijken. Een subsidie ontvangen is mooi, maar de weg ernaar toe heeft nogal wat vereisten. En na het ontvangen van de subsidie houdt u ook enkele verplichtingen. Welke stappen zitten er in het subsidietraject?